maanantai 16. helmikuuta 2015

Monenkirjavia

Lupasin viimeksi, että kerron seuraavalla kerralla muutamista muista tallin uusista tulokkaista. No ne ovatkin monenkirjavaa sakkia. Nimittäin olen hairahtanut vähän ulkopuolisiin rotuihin jotka oli vain pakko saada! Nämä kaverit ovatkin tuoneet mukavaa lisää tallin ilmapiiriin ja ne on otettu avosylin vastaan. Jokainen löysi heti itselleen kaverin ja nyt ne käyskentelevät tuolla pihalla kuin olisivat ikänsä täällä majailleet.


Bombman, CC BY-NC-SA 2.0
Ensimmäisenä on vuorossa ihana kippurakorvainen Hallucination eli tutummin vain Halle. Halle edustaa harvinaista marwar rotua, joka on tunnettu kippuroista korvistaan. Törmäsin internetissä sattumalta orin myynti-ilmoitukseen. Sen luonne ja ulkomuoto vievät minut heti mennessään! Laitoin mahdollisimman pian Hallesta tarjouksen ja onnistuin saamaan sen itselleni. Luonteeltaan se on oikein leppoisa eikä turhista hötkyile. Kyllähän sitä välillä tammoille höristään ja pöristään, mutta mieli palaa takaisin maan pinnalle ihan pienelläkin pyynnöllä.

buba-noi, CC BY-NC-SA 2.0
Seuraavaksi mieleni kohdistui toiseen harvinaiseen rotuun, malopolskiin. Malopolskihan on puolalainen hevosrotu johon on käytetty muun muassa arabia. Eli siis tämä oma rakkauden kohteenani oleva rotu löytyy myös tästä hevosesta. Malopolskia tallissani nykyisin edustaa ihana tamma Siopricia Yemn, jonka ostin Zackilta. Lueskelin lehteä ja join aamuista cappuccionani kaikessa rauhassa, kun eteeni aukesi muutamankin eri hevosen myynti-ilmoitukset. Sieltä löytyi niin hispanoa, doninhevosta kuin angloarabiakin, mutta tämä ihana malopolski vei sydämeni. Nyt siis tallissani komeilee peräti 163 senttimetriä korkea Silla tamma. Uskokaa tai älkää, mutta tuo 163 säkäinen hevonen tuntuu minusta hurjan korkealta, kun omat hevoseni harvemmin ylittävät 155 senttimetrin rajan. Luonteeltaan Silla on vähän sellainen tuittupää ja diiva, jota pitää vähän joka kohdassa kohdella erityistavalla. Ratsuna se antaa kuitenkin aika paljon anteeksi ja kulkee hyvin omalla moottorillaan.

David Lewis, CC BY-NC-SA 2.0
Näiden lisäksi talliin on astunut myös pari ihan arabialaista täysiveristä edustavaa hevosta. Nämä ovat kuitenkin väreiltään vähän harvinaisempia; nimittäin kirjavia. Ensimmäisenä esittelyyn tulee valloittava ja lempeä tamma Jathibiyya eli Julia. Julia on ruunikonkirjava ja 145 senttimetriä korkea arabitamma, jolla on tarkoitus kisata 60 kilometrin luokissa. Ratsuna se on osoittanut olevansa hyvin herkkä ja vaatii ratsastajaltaan tarkkoja ja kevyitä apuja. Kun se yhteinen sävel kuitenkin löytyy on Julia mitä motivoitunein ja tasaisin ratsu.


David Lewis, CC BY-NC-SA 2.0
Toisena on Yhdysvalloista tuotu ori Ashraqat el Asad alias Riku. Eräs amerikkalainen ystäväni laittoi minulle sähköpostia myynnissä olevasta kirjavasta arabiorista. Sillä oli vähän kokeiltu westernratsastusta ja oli etenkin trailissa pärjännyt mainiosti. Riku piti kuitenkin myydä omistajan rahatilanteen vuoksi. Pyysin ystävääni käymään katsomaan oria ja ottamaan sen liikkeistä minulle videota. Omistaja oli oikein yhteistyöhaluinen minu ja ystäväni kanssa ja kertoi auliisti kaiken haluamani. Ei mennyt kauaakaan, kun päädyimme kauppoihin ja Rikun matka USAsta Suomeen alkoi. Riku on hyvin vauhdikas ratsu ja yleisesti ottaen kovaääninen. Sen pitää aina ilmoittaa, että se on tullut paikalle; liekö synnyinmaastansa perittyä polleutta. Ihmisiä kohtaan Riku on kuitenkin kohtelias ja tietää kyllä paikkansa.

- Paulo L.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti