torstai 12. helmikuuta 2015

Vauveleita

Näin kevään pikku hiljaa hiipiessä elämäämme oli myös Temareef arabiansin ensimmäisten varsojen vuoro. Olin päättänyt, että samassa kuussa syntyneiden varsojen nimet alkaisivat samalla kirjaimella. Eli näin ensimmäisen katraan syntyessä olisi nimien alkukirjain A. Talliin jäikin ihana määrä uusia kasvattejani mitä upeammista vanhemmista. Myös yksi ulkopuolinen tamma astuettiin tallini orilla ja tämä ihanuus tuli vieroituksen jälkeen talliini. A varsat nimettiinkin seuraavasti:
- arabitamma Adila al Temareef
- appaloosatamma Temareefin Arizona Sky
- ara-appaloosaori Temareefin Aestol
- ulkopuolisesta tammasta syntynyt appaloosaori RWR As you wish

Vielä on kolme kasvattia myynnissä ja yksi nimi olisi listassani: Amjad Amir al Temareef orivarsan nimi. Olen kuitenkin päättänyt, että ostaja saa nimetä ostamansa hevosen itse jos haluaa. Kunhan alkukirjain on minun määräämäni.

eXtensionHorses, CC BY-NC-SA 2.0
Näistä uusista ihanuuksista etenkin Arizona Sky eli tutummin vain Sky on hurmannut suloisella ulkomuodollaan. Luonnetta tammalta löytyy sitäkin enemmän ja onkin varsin ponimainen vekkuli olemukseltaan. Tuli myös huomattua, että Sky on ihan hölmönä mandariiniin. Olin kuullut, että Ruotsissa jotkut antavat hevosille myös appelsiinia ja ajattelin kokeilla, mitä hevoseni siitä piittaisivat. Sky meni ihan sekaisin ja haluaa nykysin koko ajan lisää mandariinia.


jamesyaredgaite, CC BY-NC-SA 2.0
Seuraava kasvattilaumani tamma on ihana arabitamma Adila al Temareef eli Adde. Veikeän värinen tamma on hyvin suloinen tapaus, mutta osaa näyttää temperamenttinsa, kun sille päälle sattuu. Vähän se on myös tuon oman kakaralaumansa pomo - tai ainakin yrittää olla. Tuntuu kuin se seuraisi tarhan aidalla vanhempia hevosia ja menisi sitten tekemään saman perässä, tajuamatta kuitenkaan miksi vanhemmat hevoset tekivät kuin tekivät. Ehkäpä se ajan kanssa oppii.

kristylwebb, CC BY-NC-SA 2.0
Vielä kolmas omaa kasvattinimeäni kantava on ara-appaloosaori Temareefin Aestol alias Aku. Tämä orin paljastuikin varsinaisen tuliseksi pakkaukseksi. Se on koko ajan kokeilemassa, että kuka oikein määrää, mutta tähän mennessä olen onneksi saanut pidettyä oman asemani. Tästäkin huolimatta, myös minä saan tuta Akun hampaat joskus nahassani. Tammoille Aku on aina keimailemassa ja joskus se menee niinkin extremeen, että alkaa hyppiä pystyyn. Onneksi tätä tapahtumaa ei olla tavattu kovinkaan useaan kertaan.

Weaselmcfee, CC BY-NC-SA 2.0
Ulkopuolisesta tammasta syntynyt uusi asukkimme on valloittava suurikokoinen appaloosaori Ville eli pidemmällä kaavalla RWR As you wish. Villestä kasvoi varsin suuri appaloosa, mutta se on sitäkin lempeämpi. Ville hyvin fiksu ja oppimiskyvyltään nopea. Siitä onkin tullut minun yksi luottohevoseni maastakäsin työskentelyyn. Ville oppii tavattoman nopeasti uusia asioita ja tämän vuoksi ole ole tullut ongelmia kengittäjän tai eläinlääkärinkään suhteen

Siinä ne nyt olivat! Oman tallini ensimmäiset kotiinjääneet varsulit. Ensi kerralla esittelenkin muutamat isommat tallin uutuudet, jotka samoihin aikoihin astelivat tallipihaan.

- Paulo L, Temareef arabians

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti